Xiaomi Mi Band
1- 1s – 2
Kurulum, Kullanım Kılavuzu Ve Genel Bilgiler
Mi Band Nedir?
Mi Band Xiaomi firmasının üretmiş olduğu fitnesss bilekliğidir.
Mi Band Ne İşe Yarar?
Mi Band ile günlük olarak ne kadar yürüdüğünüzü/koşıuğunuzu, ne kadar kalori yaktığınızı, gece ne kadar uyuduğunuzu, uykunuzun ne kadarının derin uykuda ne kadarının hafif uykuda geçtiğini takip edebilir, cihazınızın kilidini açabilir, gelen çağrı ve bildirimlerde titreşimli uyarı alabilir, bağımsız alarmlar kurabilir ve bu alarm saatlerinde kimseyi rahatsız etmeden titreşimli ve ışıklı şekilde uyarılabilirsiniz. Bunların yanında ip atlama, şınav, barfiks gibi fitness aktivitelerinizi takip etmek veya koşu yardımcısı gibi özellikler ile spor güzergahınızı kontrol etmek gibi pek çok ek özelliğe de sahiptir.
Mi Band Nasıl Çalışır?
Mi Band içerisinde bulunan çeşitli sensörler ile bilgi toplayarak Bluetooth 4.0 sayesinde cihazınızla iletişim kurabilir.
Mi Band’ın Batarya Süresi Ne Kadardır?
Mi Band’ın içerisinde bulunan batarya ile bilekliğinizi 30-60 gün boyunca hiç şarj etmeden kullanabilirsiniz.
Mi Band Su veya Toz Geçirir mi?
Hayır. Mi Band 1 metreye kadar su geçirmeyeceğini ve toza karşı dayanıklı olduğunu kanıtlayan IP67 sertifikasına sahiptir. Ancak cihazın su veya toz geçirmemesi suyun derinliği veya tozun yoğunluğu kadar basınca da bağlı olduğundan duş yaparken veya yüzerken bilekliğin çıkartılması tavsiye edilmektedir.
Mi Band’ı Hangi Cihazlarla Uyumlu Olarak Kullanabilirim?
Mi Band bluetooth 4.0 teknolojisine ve Android 4.3 veya daha üst sürüm kullanan aşağıdaki cihazlarla ve iOS 7.1/8 kullanan İPhone 4S/5/5S/6/6+ ile uyumludur.
– MTK6589/M/T/W
– MTK6592/M/T/W
– MTK6595
– MTK6582/M
– Snapdragon 410
– Snapdragon 600
– Snapdragon 610
– Snapdragon 615
– Snapdragon 800
– Snapdragon 801
– Snapdragon 810
Mi Band Cihazıma Bağlı Olmadığında da Kullanılabilir mi?
Evet. Mi Band’ın içerisinde bulunan dahili hafıza birimi cihazınızla senkronize edilmeden de yaklaşık 10 günlük aktivitelerinizi saklayabilir. Cihazınızla senkronize edildiğinde bu bilgileri Xiaomi sunucularına yükler.
Cihazımı Değiştirdiğimde veya Sıfırladığımda Mi Band Verilerime Tekrar Nasıl Ulaşabilirim?
Verileriniz bileklik veya telefonda değil Xiaomi sunucularında saklanmaktadır. Dolayısıyla Mi Band uygulamasını her hangi bir cihaza yükleyip Xiaomi hesabınızla giriş yaptığınızda tüm verilerinize yeniden ulaşabilirsiniz.
Aynı Anda Birden Fazla Mi Band’ı Aynı Cihazda Kullanabilir miyim?
Hayır.
Mi Band Uygulamasına Nasıl İndirebilirim?
Şu anda mevcut 3 adet Mi Band uygulaması var.
Bunlardan birincisi orjinal Mi Band uygulaması. Bu uygulama ile bildirimleri titreşimli olarak almanız mümkün değil. Google Play‘den veya Mi App Mağazasından indirebilirsiniz.
İkinci uygulama ise MIUI fanları tarafından hazırlanan Tweaked uygulaması. Bu uygulama ile daha fazla seçeneğe sahip olabilirsiniz. Daha ayrıntılı bilgi almak ve uygulamayı indirmek için http://en.miui.com/thread-53761-1-1.html adresini ziyaret edebilirsiniz.
Üçüncü uygulama ise iOS cihazlarla uyumludur. Bu uygulamayı ise iTunes üzerinden indirmeniz mümkün.
Mi Band Uygulamasını Nasıl Kurmalıyım?
Yukarıdaki bağlantıların her hangi birinden indirmiş olduğunuz uygulamayı cihazınıza kurduğunuzda öncelikle giriş yapmanızı isteyen bir ekran sizi karşılayacak. Bu ekrandan Xiaomi hesabı alabilir veya var olan hesabınızla giriş yapabilirsiniz. Eğer daha önce hesabınıza bir Mi Band tanımlaması yaptıysanız bundan sonraki ekranlar görünmeyecek direk olarak uygulama sayfasına geçeceksiniz. Mi Band’ınızı tanıtabilmeniz için bandınızı mutlaka bileğinize takmış olmanız gerekmektedir.
Mi Band Hesabı Almak İçin Aşağıdaki linki kullanabilirsiniz;
https://account.xiaomi.com/pass/register
İkinci olarak Mi Band ile bağlantı kurulabilmesi için cihazınızın bluetooth bağlantısını açmanızı isteyen ekranla karşılaşacaksınız. Bluetooth bağlantısı sağlandığında onay mesajı görünecektir. Onay mesajını aldığınızda Mi Band’ınızın üzerindeki ışıklar yanıp sönmeye başlar. Mi Band’ınıza titreşim sağlanana kadar bir kaç defa dokunmanız gerekli.
Daha sonra sırasıyla cinsiyetinizi, yaşınızı, boyunuzu, kilonuzu ve günlük olarak kaç adım atmayı hedeflediğinizi belirlediğiniz ekranlar gelecek.
Bu ekranlara da gereken bilgileri girdikten sonra Mi Band’ınızı kullanmaya başlayabilirsiniz.
Mi Band Uygulamasında Neler var?
Mi Band uygulamasına girdiğinizde öncelikle sizi günlük yapmış olduğunuz aktiviteleri gösteren ekran karşılayacak. Ekranı sağa kaydırdığınızda uyku düzeninizi gösteren ekran ile karşılaşacaksınız. Bu ekranların sol üst köşesinde bulunan istatistik simgesine tıklayarak geçmiş aktivitelerinizi veya uzun süreli uyku düzeninizi görebilirsiniz. Bunun dışında ekranınızın sağ üst köşesinde bulunan menü ikonuna tıklayarak menüye girdiğinizde
1. My Devices
2. Alarm
3. Profile
4. Running Help
5. Additional features
6. Services
7. Share
8. About
Olmak üzere 8 ayrı seçenekle karşılaşacaksınız.
1. My Devices : Bu menü altında cihazınızın ne kadar bayatryasının kaldığını görebilirsiniz. Altta yer alan seçenekler ile bandınızın ışık rengini ayarlayabilir, find band’a tıklayarak bandınızn yerini belirleyebilir, bandınızı taktığınız elinizi seçebilir, kilit ekranını açıp kapatma seçeneğini belirleyebilir, gelen arama esnasında titreşimle bildirim alıp almak istemediğinizi seçebilir, bildirim ayarlarını yapabilir (sadece tweaked verisyonda), durum çubuğunda titreşim bildirimlerini almak isteyip istemediğiniz seçebilir ya da cihaz ve bileklik bağlantısını kesebilirsiniz.
2. Alarm : Bu ayar altından bilekliğinizin seçtiğiniz saat ve günlerde titremesini sağlayarak uyarılmanızı sağlayabilirsiniz.
3. Profile : Bu alanda uygulamayı kurarken girmiş olduğunuz kişisel bilgilerinize ulaşabilir/değiştirebiilir aynı zamanda kişisel performans istatistiklerinizi görüntüleyebilirsiniz.
4. Running Help : Bu ayar maalesef ülkemizde kullanılamamaktadır.
5. Additional Features : Bu ayarlarda ip atlama, şınav gibi ekstra antrenmanlar yapıyorsanız ilgili ayarları yapabilir veya geliştiricilere eklenmesini istediğiniz antrenman programlarını bildirebilirsiniz.
6. Services : Bu alan maalesef ülkemizde kullanılamamaktadır.
Mi Band’ımı nasıl Şarj Etmeliyim?
Mi Band’ınızın şarjı tükenmeye başladığında üzerindeki 3 kırmızı ışık ve titreşim ile sizi uyaracaktır. Bu durumda Mi Band’ınızı kutu içeriğinden çıkan şarj cihazı ile şarj etmeniz gereklidir. Bandınızı silikon bilekliğinden ayırıp şekilde gösterildiği gibi şarj yuvasına yerleştirin. Şarj yuvasının diğer ucunda bulunan USB girişini bilgisayarınıza bağlayın. (Mi Band’ın bilgisayar USB çıkışı ile şarj edilmesi zorunludur.) Band’ınız şarj olmaya başladığında üzerinde yeşil ışıklar yanıp sönmeye başlayacaktır. yaklaşık olarak 3-4 saat içerisinde üç adet yeşil ışık yanacaktır. Bu ışıklar yanıp sönmeyi bıraktığında bandınız şarj olmuştur.
Mi Band’ımın Işıkları Kendi Kendine Yanıp Sönüyor?
Mi Band’ınızın ışıkları belirlemiş olduğunuz günlük adım limitinizin 1/3’üne, 2/3’üne veya 3/3’üne geldiğinizde yanıp sönecektir. Bunun dışında telefonunuza bir çağrı veya bildirim geldiğinde tireşimle birlikte ışık uyarısı da alacaksınız. Eğer isterseniz Mi Bandınız ile günlük adım sayınızın ne kadarına ulaştığınızı da kontrol edebilirsiniz. Bunun için kolunuzu doğal bir biçimde aşağıya sarkıtıp bir kaç saniye bekleyin. Daha sonra kolunuzu zemin ile 90 derecelik açı yapacak şekilde dik tutun ve ışıklar yanana kadar bir kaç saniye bekleyin. Eğer tek ışık yanıp sönüyor ise o zaman günlük limitinizin 1/3’üne henüz ulaşamamışsınızdır. Eğer iki ışık yanıp sönüyor ise günlük limitinizin 2/3’üne henüz ulaşamamışsınızdır. Eğer 3 ışık yanıp sönüyor ise günlük limitinize henüz ulaşamamışsınızdır. Eğer tüm ışıklar yanıyor ise o zaman limitinize ulaşmışsınızdır.
Mi Bandımın Işıkları Farklı Şekilde Yanıyor?
Aşağıdaki tabloda bulunan yanma şekillerine bakarak Mi Band’ınızın neden yandığını tespit edebilirsiniz.
Mi Band’ımın Bataryası Çok Çabuk Tükeniyor?
Mi Band’ınızın içerisinde 41 mAh gücünde bir batarya bulunmaktadır. Bu batarya cihazınızın normal kullanım ile 30 günden fazla kullanılması için yeterlidir. Cihaz titreşimi ve ışıklar bataryanızın tükenmesine neden olan en önemli etmenlerdir. Bu nedenle tireşimi ve ışıkları ne kadar az kullanırsanız bataryanız o derece uzun süre dayanacaktır. Kullanmadığınız bildirimler için uyarıları kapatmak, günlük egzersiz durumunu çok sık kontrol etmemek bataryanızı daha uzun süreli kullanmanız için verebileceğimiz tavsiyeler…
Telefonumda Bluetooth’u sürekli açık tutmak telefonuma bir zarar verir mi?
Bluetooth 4.0 öncesindeki Bluetooth teknolojileri fazla güce ihtiyaç duydukları için cihaz bataryanızı çok çabuk bitirmekteydiler ancak 4.0 sürümü ile birlikte artık Bluetooth’un sürekli açık kalmasının bataryanıza etkisi hissedemeyeceğiniz kadar az olacaktır. Şöyle de söyleyebiliriz. Mi4’te bulunan batarya 3050 mAh boyutunda. Mi Band’da ise 41 mAh gücünde bir batarya mevcut. Mi Band’ınızdaki Bluetooth alıcısı sürekli açık olmasına rağmen 41 mAh boyutundaki batarya 60 gün boyunca dayanabiliyor. Dolayısı ile 3050 mAh gücündeki bir bataryada bu tüketimi fark etmeniz oldukça zor.